2010-08-31
 09:57:36

31/8 2010

dsc00520 (MMS)

Hej bloggen:) just nu sitter jag på campus och väntar på att dagens mattelektion ska börja:) Gårdagen innehöll även den en mattelektion som var väldigt basic, men det kan ju faktiskt vara bra att repetera lite:) Efter det var det lite nollning i parken, och sedan hade vi en intressant föreläsning om djurgrupper och definitionen på ett djur. Det var en mysig, bra föreläsare, som verkligen höjde det kanske mindre intressanta området. Över lag måste jag säga att jag verkligen trivs här på Norrköpings Universitet. Stämningen är trevlig, alla är snälla och man känner sig väldigt välkommen. Nivån på lärarna är också markant högre än på gymnasiet. Jag läser ämnen som jag tycker är roliga, och det känns väldigt rätt. Dessutom bör man nämna de härliga omgivningarna. På campus råder en stämning av gammal industri. Trånga gränder och höga tegelbyggnader trängs runt en dånande fors. De yttre omgivningarna passar mycket bra ihop med inredningen som även den väcker associationer till svunna tiders industri. Jag börjar bli lite kär tror jag, och jag har faktiskt bestämt mig för att även om jag skulle bli erbjuden en plats i Linköping, så skulle jag tacka nej, och välja att stanna här. Det är värt den extra halvtimmen på tåg. I eftermiddag kanske ni får lite bilder:)

2010-08-30
 06:32:42

30/8 2010

dsc00518 (MMS)

Hej:) det var väldigt vad jag var dålig på att blogga.. Nu sitter jag i alla fall på tåget, och ska snart ha matte. Sedan blir det lite nollningsgrejer och sen en föreläsning i biologi:) Jag är pepp som tusan:) funderar också mycket nu för tiden. Funderar på hur mycket jag är beredd att offra för en dröm. Eller, för att tala klarspråk, jag funderar över hur långt jag är beredd att flytta.. Men som tur är så har jag ett år på mig att komma på det:) I alla fall, i lördags blev det en mysig hemmakväll, med lite gott käk, "Repmånad" och "Sällskapsresan". I går var jag också hemma och tog det lugnt, sprang bort till Sanna en sväng på eftermiddagen:) Nu ska jag läsa lite i min fantastiska bok:)

2010-08-28
 11:39:32

28/8 2010

Hej!
Tänkte uppdatera i går kväll, men jag var så jäkla trött när jag kom hem så det blev ras ner i soffan och somna till "Independence Day".
Stack ju bort till Fia i Linköping en sväng efter uppropet och blev bjuden på smarrig korvgryta. Slutade med att jag inte kom hem till mitt lilla hem förrän vid tio...

Var ju som sagt på introduktionen i Norrköping igår, vilken höll på i ett par timmar och innehöll typ upprop, utdelning av sheman och papper, en kort presentation av alla i klassen och en rundvandring.
Campus Norrköping är verkligen supermysigt! Ska ta massor foton nästa vecka och visa er!
Kan knappt vänta tills på måndag, och det är väl härligt att det är så för en gångs skull?
Vi börjar 08.15 med den första mattelektionen, och sen börjar allvaret!
Nästa vecka har vi också nollning, så det kommer bli intensivt. Därför ska jag nog ta det rätt lugnt i helgen...
Men det hade kanske varit kul att göra något? Vi får la se... Kanske blir det bara att chinchilla i hemmet med en bra film och lite smarrigt käk...

Nu ska jag nog springa ut i skogen och ta lite foton så att jag kan få upp en snygg höstdesign på bloggen:) Det är ju inte mycket sommar kvar längre, men vilken härlig sommar det varit:)

Haha, och vet ni vad? Jag hade bestämt att jag skulle bli mycket bättre på att ta outfitbilder i höst, helst typ varje dag som jag inte har mysbyxor och en urtvättad T-Shirt.
Gjorde jag det igår? Nej.
2010-08-27
 11:12:06

27/8 2010

dsc00515 (MMS)

Sitter på ett fik i Linköping i väntan på att jag ska åka bort till Norrköping och vara med på uppropet:) smuttar på en latte och läser Science Fiction så klart:) Den boken jag läser nu är den mindre berömda fortsättningen på 2001 och 2010, vilka är två av Science Fiction litteraturens absoluta klassiker, och även två av mina absoluta favoritböcker:)

2010-08-24
 23:37:04

24/8 2010

Tja!
Nu har jag hamnat här igen:)
Efter lite kaos, som lyckades lösa sig, så stack jag över till grannen en stund för ett glas vin (hejdå vita decennium...) och massor prat. Riktigt trevligt faktiskt:)
Sen hoppade jag in i en lång, het dusch, för det har minsann blivit lite kylslaget och höstigt ute.

Är verkligen pepp för hösten nu, det ska bli så kul och jag kommer lära mig så mycket spännande saker!
Jag har börjat plugga lite matte nu, för att kontrollera så att allt fortfarande sitter där det ska, vilket det än så länge verkar göra, till min stora glädje.
Jag räknar alla uppgifter i sammanfattningen i slutet av varje kapitel. A-kursen struntar jag i att räkna igenom, för den är så enkel så att om inte det sitter som ett smäck så är det illa.
B-kursen däremot innehåller ju en hel del nya grejer, som jag inte konfronterats med innan den började, så den är bra att repetera. Kommer ju börja med en kurs motsvarande matte C-D nu nästa vecka.
Åh, det ska bli så störtkul att äntligen få lite mer förståelse för det här med derivata. De kurser jag ska börja med nu kommer öppna en dörr som leder in till den avancerade matematiken jag behöver kunna för att forska inom astrofysik, vilket ju är ett alternativ i framtiden.

Jag har ett ganska kul beteendemönster när jag konfronteras med ett problem som inte är så enkelt att jag kan lösa det i sömnen.
1. Läser igenom uppgiften.
2. Tänker: "WTF? Detta är totalt olösligt, vem tror de att jag är? Einstein?
3. Tänker: "Nope, inte ens Einstein skulle kunna lösa det här..."
4. Tänker: MEN! Vänta lite nu, om man gör så här..."
5. Tänker: "Hur var det man gjorde nu igen?"
6. Tänker: "Just det, så var det nog..."
7. Löser uppgiften.
8. Tänker: "Yes, jag är awesome!"
9. Kollar i facit.
10. Alternativ A - Det är rätt - Skriker: "YES! Jag är så jäkla awesome! Einstein, släng dig i väggen! Mitt IQ är sexsiffrigt!", Gör en galen segerdans.
Alternativ B - Det är fel - Skriker: "WTF? Det måste vara fel i facit!", Kommer på att miniräknaren nog är trasig, inser att den inte är det, upprepar steg 4-10 tills det blir rätt.

Haha, vad mycket matte det blev nu, men jag till och med drömmer om matte på nätterna...
Drömde här om natten att jag var på besök på något experimenthus, samtidigt som en skol/dagisklass med barn i 4-6 års åldern.
Jag kommer in i "Matterummet" där man kan lösa problem. Där sitter ett gäng ungar vid ett bord, och jag går helt spontant fram till dem och ska ge dem en gratis mattelektion (för jag är så snäll). Ivrigt börjar jag förklara och rita på vita tavlan, men då blir deras lärare irriterade på mig.
Jag förklarar då aningen vasst för lärarna att undervisningen i skolan inte duger, och ungarna bör lära sig svårare matte betydligt tidigare.
Sen bestämmer jag mig för att det är på hög tid att ungarna lär sig hur andragradsekvationer fungerar, och jag ritar mycket fantasifullt upp olika parabler på ett papper och färglägger dem jättefint. Men då tröttnar lärarna på mig och drar med sig ungarna där ifrån...
Sen vaknar jag.

Dumma lärare! Ungarna såg ju nyfikna ut!
2010-08-24
 18:12:52

24/8 2010

Tja bloggen!
Har precis kommit hem från föräldrahemmet, där jag var på middag och umgicks lite. Man måste ju träffa familjen ibland också...

Annars är mitt liv rätt lugnt för tillfället, jag försöker ta tillvara på de sista dagarna av ledighet.
Men i höst blir det rivstart, det kommer nog bli härligt intensivt:)

Det blir nog inget roligare inlägg än så här, jag ska försöka vara roligare någon annan gång...

2010-08-22
 18:19:57

22/8 2010

Hej!
Nu är jag hemkommen från Gränna Bluegrassfestival...
Det var så klart kul och mysigt, med massor bra musik och trevliga människor.
Tog det dock rätt lugnt och kom i säng relativt tidigt båda dagarna så jag är inte så värst sliten.
Nu är det dock lite vemodigt att den här sommaren, och framför allt festivalperioden är över. Peppar som tusan för nästa år!
Men innan dess har vi ju faktiskt Countrykryssningen, som kommer komma som ett välkommet avbrott under vårvintern.

Och det är skönt att vara för sig själv och bara ta det lugnt. Det är många tankar som snurrar runt i mitt huvud, som jag behöver få ordning på.
Så ikväll blir det en hemmakväll, ska snart åka och handla lite och sen mysa ner mig i soffan framför Sagan om Ringen.

I dag säger vi också GRATTIS till en supertös vid namn Eline. Hon fyller hela 21 år, och blir därmed gammal. (Eftersom att hon är äldre än mig).

2010-08-20
 17:17:12

20/8 2010

dsc00512 (MMS)

Vinkar till grannhyttens invånare från min och Pontus:) vi har som ni ser kommit fram och satt upp tältet. Vi har också börjat spela och blanda groggar:) snart ska vi ta en sväng runt campingen och hälsa på folk:)

2010-08-20
 15:06:44

20/8 2010

Hej!
Sitter här och väntar på att vi ska åka iväg till Gränna.
Har varit uppe och hoppat sedan halv tio i morse så jag känner mig ganska hurtig, haha.
Men nu är allt nedpackat och jag har varit på coop två gånger. Så går det när man inte skriver handlingslistor...
Detta är ju faktiskt sista helgen på sommarlovet, om en vecka börjar allvaret, så nu måste jag se till att njuta ordentligt.
Men i morse kom festivalvädret precis som beställt, och snart kommer stämningen också, så det ska nog ordna sig.

Bloggar senare när vi är framme och har kommit iordning:)
2010-08-19
 19:56:27

19/8 2010

Har varit oförskämt dålig på att blogga den här veckan, men det har faktiskt inte varit så mycket att blogga om...
Har mest suttit hemma och tagit igen mig efter Furuvik, samt försökt bota min magkatarr.

Idag for jag upp, glad i hågen och sprang över till grannen på en kaffe och lite prat. Sedan städade jag lite och så småningom sprang jag ner på stan och mötte upp Eline, Sanna och Walle för en liten promenix.
Nu ska jag snart ut och gå igen, och förmodligen prata lite med min kära kusinvitamin.
Sedan blir det väl att packa en liten väska, för imorgon åker vi ju på festival igen.
Gränna Bluegrassfestival är det som är målet den här gången, men jag är inte borta lika länge.
Har också sagt att jag inte ska dricka något på grund av magen, men vi vet ju alla hur det kommer gå... hrrm. Jag får ta med en hästladdning Novalucol helt enkelt. Och kanske lite ProViva shots...
Sedan är det fan inte bara en vit helg för mig, utan helst ett vitt decennium. Jag tror min mage skulle tacka mig...
Jag har hört rykten om kräftskiva nästa helg, men jag blir väl tvungen att strunta i snapsen. Eller så snapsar jag vatten i stället, det ser i alla fall lika dant ut;)

Ska slå ihop ett festivalreportage när jag kommer hem från Gränna, så ni får se hur roligt jag haft det!
2010-08-17
 12:52:46

17/8 2010

Tja bloggen!
Jag som hade tänkt lägga upp ett uttömmande inlägg med massor av bilder från Furuvik igår, men tji fick jag.
Jag vaknade vid åttatiden av hysteriska kramper i magen, och så fortsatte det större delen av dagen. Låg mest i min säng och vred mig av smärta. Inte kul.
Tror att det var någon sorts inflammation i magen som så klart orsakades av att jag förra veckan bara levde på skräpmat och alkohol.
På kvällen fick jag i alla fall i mig lite nyponsoppa och skorpor och då blev det bättre.
I dag är det mycket bättre men magen är fortfarande lite öm. Ska bara äta snälla saker denna vecka, så att kroppen får återhämta sig lite. Får se hur det blir med festandet i helgen, men lite socialt umgänge blir det säkert.
Umgås lite med Eline idag, det är ju mycket som ska pratas igenom efter den händelserika förra veckan.
Ska försöka få upp ett mer detaljerat inlägg senare:)

Annars ska jag snart börja repetera lite matte inför skolstarten nästa vecka. Man vill ju vara slipad och redo inför alla nya utmaningar. Kommer ju läsa matte och biologi första tentaperioden.
Jag fick förresten ett roligt brev i söndags när jag kom hem:



Känns rätt kul:)
Kommer ihåg när jag var fem år och skulle börja plusettan, som man gick året innan man började ettan.
Det var verkligen en stor dag för mig. Om jag bara anat vart livet skulle ta vägen sen...
Mycket har hänt, och vägen har varit krokig, men den har alltid lett mig tillbaka till samma spår.
Och ivern över att äntligen få börja skolan, den är helt klart kvar!
2010-08-14
 19:00:28

14/8 2010

dsc00509 (MMS)

Här på Furuvik finns det inte bara människor, utan också en hel del countryälskande getingar. En av dem stack mig i läppen nyss men det är okej, jag förstår ju att han i själva verket var lite kär i mig och försökte kyssa mig:) och det gör inte ont för efter den har veckan har jag inte längre så mycket blod i alkoholomloppet.. Nu sitter vi och chillar och lyssnar på en privatkonsert med Sanna och Walle;) snart ska jag gå och hämta lite Jäger och efter det kan jag nog helt och hållet förlåta getingen. Ikväll ska vi så klart in i parken igen och lyssna på bra musik och umgås med trevliga människor. Ikväll är det sista natten och snart åker vi hem. Denna vecka har gått fort. Alldeles för fort. Så här skulle alla somrar vara. Men om två veckor börjar skolan:) Yay!

2010-08-12
 18:16:38

12/8 2010

dsc00503 (MMS)

Chips och juice blev min räddning denna morgon. Som en packad zombie släpade jag mig med ett stön upp ur sängen, tog av mig gårdagens kläder och tog på mig ett par mysbyxor. Balanssinnet var då fortfarande på semester på någon avlägsen söderhavs ö, men jag vinglade bort mot campingens lilla butik ändå med Eline till sällskap. Däckade sedan en stund på vår veranda. Jag vaknade till så småningom och släpade mig ner och badade. Efter ännu en stund gick vi och käkade på den lokala grillen, sedan gick vi in i djurparken och tittade på alla djuren. Helt klart coolast var när vi var i reptilhuset och gick in i ett rum där det skulle finnas boaormar bara för att upptäcka att rummet i själva verket var ett terrarium som mycket riktigt beboddes av två stora boa constrictor. Som tur är så är ju denna art mycket lugn och sävlig, och skulle knappast attackera besökare, men det är det ju inte alla som vet. Jag blev ju så klart återigen mycket sugen på att ha en egen, men jag tror att djurskötarna skulle märkt om jag försökt ta med mig en. Efter det gled vi runt lite till och nu sitter jag vid tältet igen. Snart börjar festen igen. Vågar inte ens tänka på hur jag kommer må på söndag, men det är ett senare problem. I kväll ska vi nog vara på festivalområdet och lyssna på musik samt umgås med alla sköna countrymänniskor. Får se hur mycket av musiken som vi kommer bidra med. Vi har ganska trasiga halsar efter flera dagars sjungande. Men som tur är kan vi fortfarande spela gitarr:)

2010-08-11
 18:02:24

11/8 2010

dsc00500 (MMS)

Hej! Det blev inte så mycket bloggande som jag lovade men jag är lite upptagen med att leva livet:) här uppe i norr har vi det väldigt bra, jag sitter just nu och tar mig en grogg i väntan på att vi ska gå på kräftskiva. Så här skulle livet vara jämt. Fest, sommar och country!

2010-08-09
 18:40:32

9/8 2010

dsc00498 (MMS)

Nu är vi framme! Vi har redan börjat jamma så klart och jag ska bädda min säng innan jag fortsätter med vinet:) jag svär, för en gammal friluftsräv som jag så är det här tältet som ett femstjärnigt hotell!

2010-08-09
 12:48:46

9/8 2010

dsc00497 (MMS)

Nu är våra magar fulla med hamburgare och vi har kommit på motorvägen:) några timmars bilfärd väntar, men trevligt sällskap och bra musik ska nog få det att gå fortare:)

2010-08-09
 10:00:59

9/8 2010

Äntligen!
Efter månader av planering, veckor av peppande, och dagar av kaos är det snart dags att sätta sig i bilen och fara iväg i nordlig riktning mot Furuvik Countryfestival!
Alla väskor är packade, lägenheten är hyfsat iordning, jag klar. Snart kommer lägenhetsvakten och hämtar nyckeln, och sen bär det iväg.

Så klart kommer jag uppdatera bloggen under veckan, ni kan förvänta er minst ett inlägg om dagen, säkert mer.

Pussar och kramar!
2010-08-07
 22:47:02

7/8 2010

Tja!
Sitter här med färg i hela håret, svartbrunt ska det bli:)
Jag har alltid trivts bäst i väldigt mörkt hår, har haft svart hår ett antal gånger. Men väljer man istället svartbrunt får man lite mer liv i håret.
Färgen jag använder den här gången är Swartzkopf Country (haha) Colors, och det är en steg 2 färgning, vilket innebär att det i själva verket är en toning som enligt utsago ska hålla i cirka åtta veckor. Vad man ska ha i åtanke är att när man har hår som mitt, vilket är fint och aningen slitet, kommer färgen sitta i längre. Dock är det sommar, och håret kommer bli solblekt, vilket innebär att just den här tiden på året kommer det nog inte bli så mycket längre.
Jag har använt Country Colors sedan jag var 12-13, och aldrig varit missnöjd.

Idag har jag varit ganska trött. Hoppade upp vid elva, åt frukost och sprang ner på stan med Sanna för att handla de sista grejerna inför Furuvik (typ myggmedel och sånt). Efter ett tag mötte vi upp Walle och det slutade med en lunch på skafferiet.
Sen gick vi hem, jag till min lilla lägenhet, där jag somnade i soffan. Det var välbehövligt, för jag var verkligen hemskt trött. Där drömde jag härliga drömmar om klätterväggar, och mina erövringar på dessa, sen vaknade jag tyvärr och såg ännu mer fram emot i höst, då jag verkligen ska ta tag i klättringen igen.
Pysslade lite med förberedelser, åt middag, pysslade lite till, och nu sitter jag alltså här.

Ikväll ska jag sova tidigt (innan 02.00 ;) haha), för imorgon ska jag upp och åka iväg till föräldrahemmet för kaffe, massor prat och isättning av extensions.
Sedan ska jag packa ner det sista, lägga fram kläder och plocka undan lite så att lägenheten är städad när jag kommer hem:)
Sen ska jag bara sova några timmar och sen bär det av norrut för en vecka av fest, sol, bad, grill och countrymusik!
2010-08-06
 13:58:17

6/8 2010

Tjaba!
Grillkvällen igår var som sagt lyckad. Vi satt på en gräsplätt, på en filt och smaskade i oss korv och hamburgare, sen låg vi i en enda stor hög en stund och pratade och skrattade.
Sen skulle Pontus och Walle gå hem, och jag och Sanna gick upp till henne och satt utanför en lång stund och pratade.



Pontus skötte grillen...
Pontus skötte grillen...

Och detta låg på den...


Vi drack öl med en blå älg på...


Sanna var snygg...


Och jag var ego...



Nu håller jag på och tvättar, lägger fram kläder och packar.
Får se vad som händer ikväll, men någon form av socialt umgänge blir det säkert...
2010-08-06
 00:04:02

5/8 2010

Hej! Ojsan vad många besökare jag fick idag:)
Välkomna in!

Måste tacka för gratulationerna, och för att svara lite, jag ska läsa Tekniskt basår. Den utbildningen jag kommit in på ger även platsgaranti till valfri civilingenjörsutbildning, högskoleingenjörsutbildning eller naturvetenskaplig kandidatutbildning på LiU nästa år, och som jag känner idag vill jag gärna bli civilingenjör inom fysik, matte eller kemi, eller läsa till en masterexamen i astronomi och därefter doktorera.
MEN! Detta basår är inte bara till för att jag ska få behörigheten, utan inte minst för att testa om detta med naturvetenskap verkligen är ett tillräckligt stort intresse för att klara av en femårig utbildning, minst fyra år som doktorand och återstående delen av livet som yrkesutövare inom detta.
Om jag känner att det är mer en hobby än ett kall, så kommer jag utan dåligt samvete välja en annan väg.

Och jag kommer inte flytta till Norrköping med en gång, utan jag börjar med att pendla. Om jag sedan känner att jag vill flytta dit så kan jag ju börja spana lite smått då. Men eftersom att det är så pass smidigt för mig att pendla så har jag inte bråttom.
Dock låter vattentornet väldigt trevligt!

Grillkvällen var mycket mysig, med massor prat och skratt. Bilder kommer imorgon!
2010-08-05
 19:35:22

5/8 2010

dsc00493 (MMS)

Tja! Nu ska jag och min nya, mysiga tröja dra iväg och handla smaskigt grillkäk och godis (fy på mig! Men vafan, lite måste jag väl få fira att jag kom in!) för att tillbringa kvällen med att grilla och chinchilla med trevligt folk.

2010-08-05
 14:15:13

5/8 2010

Gah, dåligt med bloggande på senast...

Vart var vi? I tisdags va?
Ja, jag sprang iväg på fika med Sanna, Pontus och Walle.


Så härligt att sitta ute och fika, det är nog en av de sakerna som jag saknar allra mest på vintrarna.
Walle rövade bort min kamera och lekte lite med den.


Sedan gick vi en sväng på stan och kollade i affärer och jag råkade visst få med mig en klänning hem, men den var billig!
Jag och Sanna gick hem till henne en sväng, och började i hög takt skriva om Countrylåtar, och när vi tröttnade på det drog vi ut på stan igen för lite flötmat. Efter det, hem till Sanna igen och drack vin, garvade och spekulerade om Furuvik till sena kvällen. Sedan ville Sanna gå och lägga sig, men det ville inte jag, så jag smet över till Pontus och Walle. Där blev det snack, musik och South Park ett tag till. Sedan orkade jag inte gå hem så jag sov där.
Drog hem vid middagstid igår, efter att ha glott på "Forrest Gump".
Tillbringade resten av dagen i soffan, innan jag sprang in i duschen och vidare till Sanna där det blev lite vin (det är semester!) och kompisprat.
Sedan satt jag uppe och väntade på antagningsbeskedet tills jag somnade i soffan.

I morse slog jag på datorn samtidigt som jag slog upp ögonen, surfade in på studera.nu och såg till min stora glädje och förskräckelse att beskedet hade kommit, men jag hade inte behövt vara förskräckt, för jag kom in!
Den 27 augusti kommer jag bli student vid Linköpings universitet, campus Norrköping:)

2010-08-03
 13:41:44

3/8 2010

dsc00486 (MMS)

Tja bloggen! *posar* Först vill jag be så mycket om ursäkt för min hemska utväxt och risiga hårfärg, men jag vill inte färga håret förrän precis innan jag sätter i mina nya extensions (som jag ska hämta idag:)), och det blir inte förrän i helgen, så att de är alldeles färska till Furuvik. För det andra tänkte jag påpeka att jag har halsduk på mig idag, och även igår. Detta är inte för att det är kallt, utan för att det känns lite mysigt, och att mysa in sig i halsdukar hör inte sommaren till, så vi kanske får döpa dessa dagar till något i stil med "Hömar". För det tredje tänkte jag informera om att jag snart ska gå på stan och fika med lite trevligt folk. Sanna ringde nämligen för en stund sedan och jagade upp mig ur den sköna soffan, till min stora glädje och förnöjelse. Nördkvällen igår blev lyckad, det var med extatisk förtjusning jag beskådade de astronomiska fenomen som illustrerades på TV skärmen. Det var coolt, men andra ord. Synd bara att de inte går in närmare på de riktigt intressanta grejerna. För mycket tjafs om Hubble (nog så intressant, men det var i fel sammanhang), och för lite djupgående förklaringar, matematiska modeller och fysik. Sedan att jag dessa dagar befinner mig i ett ständigt tillstånd av panik inför antagningsbesked 2 spelar ju också in. I have a bad feeling about this...

2010-08-02
 21:02:36

2/8 2010

Hej!
Nu har jag återigen hamnat i min lilla soffa.
Idag tänkte jag springa ut på lite picknik, men tji fick jag, för regnet öste ner.
Istället blev det en fika med Emelie och Ica.
Efter det gick vi en sväng på stan, och sen drog jag hem till Sanna.
Det är många problem som ska lösas inför nästa vecka, och dessa problem diskuterades ett tag.
Det blev en aning kaotiskt, men det ser ändå ut att lösa sig.
Efter några timmar drog jag hem, efter en tur till Willys, för införskaffning av lite gott till kvällen.

I kväll ska jag nämligen ha... *trumvirvel*


Nördkväll!
Ska äntligen få se en superspännande dokumentär som jag längtat efter sedan förra veckan!
Så här skriver www.tv.nu:

Hubbles universum

Vetenskapsprogram. Rymdteleskopet Hubble har betytt mycket för forskningen. Här får vi veta mer om stjärnors födelse och död, universums mystiska expansion och den nyupptäckta mörka materien som tycks styra hela universum.

Wah, precis mitt intresseområde!

Efter detta kommer jag vara i härlig nördstämning och säkert läsa böcker och sitta på nördiga diskussionsforum hela natten. Kanske händer det att jag slår på "Apollo 13" också:)

Jag har också vissa funderingar på att skriva ihop en liten text till er om två andra av mina absoluta favoritböcker, nämligen de episka science fiction klassikerna 2001 och 2010.

2010-08-02
 00:31:28

2/8 2010

dsc00481 (MMS)

Sitter och hänger med lite trevligt folk:) händelsevis så råkar det vara nästan exakt samma folk som jag ska stå ut med hela nästa vecka;) den kommande veckan kommer handla mycket om planering och förberedelse. Dels för att det måste göras, dels för att peppa och dels för att jag ska ha något att göra. Annars hårdbevakar jag antagningen. Snart kommer jag veta om jag ska flytta från stan om tre veckor, och om jag ska det så finns det massor att ordna upp. I morgon ska jag dock slita mig från detta för en liten picknik:)

2010-08-01
 15:43:16

1/8 2010

Hej!
Förlåt så hemskt mycket att det inte blev någon uppdatering igår.
När jag satt på tåget tänkte jag att jag skulle vänta med att uppdatera tills jag kom hem, men när jag gjorde det var jag på så himla dåligt humör så jag orkade inte.
Slutade med att jag chinchillade i soffan framför en av mina älsklingsfilmer, "The green mile".

Hade i alla fall en trevlig vistelse i Halmstad. Spelningen var bra, dock lite dåligt med publik...
Efter den drog vi hem till mormor och käkade lite mat och drack lite vin. Vi provade en himla massor countrykläder, och jag fick med mig en hel bag. Under kvällen stämde jag också hennes gitarr och det slutade med att vi satt ute på hennes balkong och sjöng lite gamla, goa countrylåtar.
Hoppade upp ur sängen vid tio, och vid elva satt jag på bussen in mot stan. Vid tolv satt jag på tåget hem.

Idag tänkte jag pilla lite med garderoben. Jag ska sortera ut kläder som jag inte använder, och några av dem ska upp på vinden.
Sen tänkte jag kolla vad jag egentligen ska ha med mig till Furuvik. Kan vara bra att få ordning på alla nya kläder jag skaffat fram, sätta ihop lite outfits och kolla vad mer jag ska ha med mig så att jag hinner tvätta allt.

Just det, jag måste beställa hår också...