2010-06-26
 13:40:48

26/6 2010 - midsommar:)

Hejsan! Är ganska nyligen hemkommen och sitter i soffan och chillar.

Gårdagen var härlig, men fantastiskt väder för en gångs skull:)
Jag drog mig bort till föräldrahemmet framåt eftermiddagen, och vi satt på den soliga terrassen med sill och nubbe. Efter det åkte vi en tur med båten, och sen blev det grillat.
Efter det började det bli rätt sent så jag åkte tillbaka in mot stan. Det blev bara hem och vända, för att fortsätta vidare mot en kompis, där kvällen fortsatte med vin, öl och massor prat.

Idag fyller min kära vän Sanna hela 21 år, och naturligtvis ska det firas att hon blir så otroligt gammal^^. Så vi ska ut och äta lite pizza och ta en öl eller fem.
Men först ska jag slappa, läsa och duscha.

Och ikväll SKA jag komma ihåg kameran!


Blog you later! // Ida
2010-06-24
 22:52:09

24/6 2010 - Jobb, lyx och ledighet

Tjaba!

Dagen började mindre bra - med att jag vaknade... Felet med att jag vaknade var att jag gjorde det klockan 04.30
Men det var bara att bita ihop, hoppa upp på mopeden och puttra iväg till jobbet under ihärdiga tankar om vilken tur jag har som har ett jobb.

Dock kompenserades det mindre trevliga uppvaknandet av att jag fick sluta tidigt, och jag åkte hem, glad i hågen och lade mig i den stekande solen på balkongen.
En stund senare släpade jag mig bort, desperat och tröstlöst som en isbjörn i öknen. Svetten rann och blodet kokade. Jag släpade mig direkt in i en iskall dusch, och efter det kändes det bättre.

Efter detta hoppade jag återigen upp på min moped för att åka till affären och handla upp min lön. Detta misslyckades som tur var, och jag har fortfarande större delen av den kvar.

Dock hittade jag några räkor i en frysdisk. De låg där och såg övergivna och ledsna ut. Jag förstod att de i själva verket inte önskade något högre än att få följa med mig hem och bli uppätna, och vem är jag att neka några stackars räkor?
Så de fick följa med hem, och de fick även sällskap ner i magen av ett glas vitt som jag grävde fram ur mina gömmor.
Jag var så klart tvungen att fundera ut en rimlig anledning till detta firande, och kom fram till att midsommar och tre dagars förestående ledighet verkligen är värt lite extra lyx.

Nu sitter jag framför TVn och glor på en av de bästa filmer som gjorts: 2001 - A space odyssey!
Jag gillar speciellt introt, man får nästan rysningar.



I morgon är det som sagt midsommar, och dagen kommer börjas med en SOVMORGON! Yay:)
Den kommer fortsätta med en picknik, och därefter tar jag mopeden hem till föräldrahemmet för sill, nubbe och senare grillat. Mys i kubik!

Nu ska jag kolla vidare på filmen, ciao!


Blog you later! // Ida
2010-06-23
 18:55:27

23/6 2010 - kluring

Hej! I dag har jag mest jobbat. Ska upp 04.30 i morgon så att jag kan gå en timme tidigare, så jag ska snart i säng...

Men jag är snäll och bjuder på en kluring. Svar kommer imorgon.

En biolog, en fysiker och en matematiker har under en tid betraktat ett hus. De är överens om att huset är tomt.
Plötsligt kommer två personer gående, och går in i huset.
Efter en stund kommer de ut med ytterligare en person i sällskap.
Biologen säger: "Aha! De har förökat sig!"
Fysikern säger: "Nu måste vi ändra på vår ursprungliga hypotes. Uppenbarligen var det en man i huset innan."
Matematikern säger: "Aha, nu behöver det bara gå in en person i huset, så är det tomt igen!"

Hur tänker matematikern?


Blog you later! // Ida




OBS! Nu finns svaret här nedanför.

Matematikern tänker:

Ett tomt hus (= 0), två personer går in (0+2=2), tre personer går ut (2-3= -1). Om då en till person skulle gå in (-1+1=0) skulle det enligt matematikern vara noll personer i huset!
2010-06-22
 17:43:56

22/6 2010 - belöningar och matte

Varför pluggar bonden trigonometri?
- Han måste kunna cos!

Hahaha, lite härlig humor så här på tisdagseftermiddagen.
Sitter i soffan och tar igen mig efter ännu en jobbdag, och ska kanske snart vara lite social...

I dag har jag bestämt mig för en sak, jag har bestämt att jag ska få en liten belöning när jag får min lön i juli. Jag ska inte bara köpa nödvändigheter som mat, och inte bara låta pengarna gå till Furuvik, utan jag ska få en alldeles speciell sak som jag tänkt ut. Det är en sak som jag gärna vill ha, men som har stått rätt långt ner på prioritetslistan. Men nu flyttas den vips upp, och i slutet av nästa månad kommmer jag bli stolt ägare till en...... Ja, vad kommer jag bli ägare till? Det tänker jag inte avslöja riktigt än, men jag kan lugna er och säga att det inte är något levande:)

Vet ni förresten hur man räknar ut koordinaterna för vertex i en parabel? Det, och andra liknande saker har jag suttit och funderat på idag på jobbet, bara för att dubbelkolla att jag fortfarande kan det (och för att jag fortfarande är så förundrad över att jag faktiskt kan det...).
(Man överför formeln för parabeln till PQ formeln, använder - p/2 talet som X koordinat och räknar med hjälp av detta ut Y koordinaten utifrån ursprungsformeln:))
Nåja, nog med matte...


Blog you later! // Ida
2010-06-21
 17:56:43

21/6 2010 - Äntligen!

Nu är jag här igen. Hektiska och uttröttande dagar på mitt jobb som industriarbetare har tagit upp min tid, och så klart även Degeberga spelmansstämma som jag var på i helgen.
I dag tänkte jag dock prata om något annat. Ibland måste man få skryta lite. Jag förtjänar faktiskt att få skryta.

När jag var liten hatade jag matte. Det var utan konkurrens det värsta som fanns.
Under upprepade tillfällen låg jag på golvet i klassrummet och skrek när läraren försökte tvinga mig att räkna, och det var med milt våld som man fick tvinga in kunskapen i huvudet på mig.

När jag började högstadiet var det med samma attityd, och även en viss kunskapsbrist. Under denna tid var det dock enklare att fuska, och under de flesta mattelektioner satt jag och läste böcker i smyg. Detta gjorde att mina betyg var riktigt dåliga, och det var med en kraftansträngning jag fixade ett godkänt.
Denna inställning passade mycket dåligt med mitt mycket stora naturvetenskapsintresse, men jag ville inte lyssna på de som påpekade detta. Matte var livets sätt att jäklas med oss människor, var jag fullständigt övertygad om.

Denna inställning hade jag även med mig in i gymnasiet, och mitt bristande intresse gjorde att jag hade bristande förkunskaper. Men min pågående mognadsprocess gjorde att jag i alla fall försökte tillägna mig kunskaper värdiga ett G i Matte A.
Jag låg efter med två prov, och fick därför börja läsa Matte B innan A-kursen var färdig.

Men när jag började med Matte B så hände något. Över en natt slog insikten ned som en blixt i huvudet på mig, och den påföljande tiden gick jag omkring som i ett rus, och var bara så faschinerad av hela skapelsen. Plötsligt såg jag matematiken i allting, och plötsligt blev matematik något oerhört spännande och intressant.
Strax därefter flyttade jag dock hem, och bytte gymnasium, så jag hann bara nosa lite på B-kursen.

Tiden därefter fick jag ägna åt allt annat än matte, så mitt nyvaknade intresse glömdes snabbt bort.
Så småningom hamnade jag på Barn- och fritidsprogrammet, och skulle där avsluta Matte A. Jag pluggade väl inte så mycket, för jag ansåg att det fanns viktigare saker i livet än matte, men lyckades ändå uppnå ett VG.

När jag började trean, började jag läsa Matte B igen, eftersom jag behöver den kursen för att söka in på många linjer, men kursen var stressig och inte lika inspirerande den här gången. Jag missade även tio veckor då jag var ute på praktik. Jag tyckte aldrig att det var tråkigt, tvärt om. Men det var för många luckor för att jag skulle förstå, och bli hängiven.
För ett tag sedan började det dock dra ihop sig till det nationella provet, som skulle vara mycket betygsavgörande.
Jag fruktade att jag skulle få IG på grund av de ytterst sporadiska lektionstillfällena, och satte därför igång att plugga. Andragradsekvationer, funktioner, ekvationssystem,  Pythagoras sats, sannolikhetslära, geometri med mera slank in i huvudet under en kort tid, och jag kom ofta på mig själv med att rabbla formler. Under denna tid, när jag återigen fick nörda ner mig i matematikens mysterier, hände något igen. Jag gick snabbt från att tycka att matte var roligt till att tycka att det är otroligt intressant och spännande.
Dock hade jag kort tid på mig att lära mig allt, och när den stora dagen kom var jag otroligt nervös. Det behövde jag dock inte varit. Till min stora lättnad upptäckte jag att det nationella provet var både enkelt och roligt. Det var på en väldigt lagom nivå (lite utmaning, men helt klart uträkningsbart), och kul uppgifter.
Efteråt var jag väldigt trött i huvudet (jag satt i fyra timmar), men det dröjde inte läne innan jag började snegla på matteböckerna igen.

Nu följde dock en orolig tid. Jag var säker på att jag fått minst G, men jag ville veta vad poängen var, och vad slutbetyget skulle bli.

När jag så slutligen fick reda på resultatet höll jag på att svimma. En glad lärare meddelade mig att jag hade fått MVG på provet, och att jag skulle få det i slutbetyg.

När jag så på studentdagen öppnade det vita kuvertet och mycket riktigt såg "MVG" stå där skrivet fick jag en gråtklump i halsen.

Äntligen har det lossnat, och jag ser nu med glädje fram emot höstens studier. Men jag behöver inte vänta så länge, för jag har nämligen fått ett par böcker av min snälla före detta mattelärare, så i sommar ska jag tjuvstarta med C-kursen. Nu ska här pluggas derivata!


Blog you later! // Ida
2010-06-13
 11:53:47

13/6 2010 - 24 timmar och ett flak

Nu är studenten tagen!

Gårdagen började vid fyra på morgonen, då jag gick upp och gjorde mig i ordning. Efter det togs det studentfoton i skolan vid halv sju, och efter det åkte vi hem till en klasskompis för champagnefrukost.

Under denna skrev vi i mössor och gjorde lakan till flaket. Vid nio drog vi till skolan och pyntade detta.
Vid tio gick vi in i aulan och lyssnade på massor tal och sånger, hade mösspåtagning och sjöng studentsången^^
Sen var det dags för egen tid med klassen, och alla lärare höll tal. Efter det var det utdelning av betyg och sedan ett tårfyllt farväl. De flesta tjöt och kramades, lärare som elever.

Efter det samlades alla studenter i hangaren och vi sprang ut i solen till den stora publiken. Efter sång och allmänt kaos skulle jag leta upp min kära familj, men det tog ett tag innan jag hittade dem i vimlet. Efter alla gratulationer, blommor, gosedjur etc. skulle vi åka flak, och gjorde detta en stund. Vi härjade så klart och förde ett himla liv.

Sedan plockade mamma upp mig och vi åkte hem till föräldrahemmet för studentskivan. Smörgåstårta serverades, tal hölls och presenter öppnades. Det var väldigt trevligt med trevliga personer.

Vid strax efter sex kände vi ungdomar att det var dags att röra sig mot hemtrakterna, och vi tog bilen in mot stan. Det blev lite förkrök och klädbyte hemma hos mig och så småningom Statt. Efter ett tag kom fler och fler trevliga människor dit, och mer och mer alkohol intogs. Vid ett, när krogen stängde var vi i full partystäming och snart åkte vi på efterfest. Den efterfesten blev rätt galen, och höll på till morgonen.

Nu sitter jag i min soffa med min kära kusin Cissi och käkar chips. Man är rätt sliten, men ändå glad och nöjd.
Gårdagen var helt underbar, och jag lovar att lägga upp bilder senare, men just nu orkar jag inte...
Nu ska jag ladda om inför första jobbdagen imorgon. Det hade varit skönt med en veckas vila, men jag behöver pengarna, så i morgon vid 06.30 stängs jag in i industridammet, och kommer vara där fram till semestern. Tur att man har Degeberga spelmansstämma och midsommarfirandet till att bryta av...


Blog you later! // Ida
2010-06-05
 17:57:56

5/6 2010 - Karneval

BF3A, Tjalalalala!
Woho, nyss hemkommen från studentkarneval, och det var awesome:)
I går var det först Grill&Chill på kråset ju, och sen en sväng på krogen. Hem och sova några timmar och sen upp och hoppa igen och börja förbereda för karnevalen som gick av stapeln vid två. Vi höll alla på att dö av värmeslag, och vi skrek typ sönder rösterna, men trots detta, samt krångel med musik, var det jättekul och det gick bra.
Efter att vi var klara åkte alla ut till Hätte och badade, i alla fall utvalda kroppsdelar (det var kallt i vattnet...), sen åkte vi och hämtade grejerna, och jag och grannen plockade upp en pizza på hemvägen, sen satt vi på hennes uteplats och flötade (undantagstillstånd från min vanligtvis hälsosamma kost gäller under studentveckan!) och pratade.

Nu sitter jag hemma och ska nog vila en stund, innan jag skuttar in i duschen och sedan vidare på klassfest^^
Ingen rast och ingen ro förrän nästa söndag, och om exakt en vecka tar jag studenten:) Ska bli grymt gött!

Har ett par bilder, men orkar inte slänga upp dem just nu, men de kommer!


Blog you later! // Ida
2010-06-04
 16:15:13

4/6 2010 - Sommarlycka!

Nu är sommaren här med buller och bång! De senaste dagarna har varit superhärliga:)

I onsdags shoppade jag studentkläder, och på väg hem fick jag ett fantastiskt roligt besked, som gjorde mig väldigt stolt över mig själv, men det tänker jag inte säga förrän jag får det svart på vitt. (Ja, det har med betyg att göra...)
När jag var hemma åkte jag direkt bort till Kråset, och hängde med klasskompisarna ett tag i kvällssolen:)

I går var jag i skolan en sväng, och gjorde min allra sista uppgift i gymnasiet, ett muntligt förhör i Engelska C. Det gick jättebra, och nu kan jag andas ut, för nu har jag inget mer plugg förrän i höst. För att fira detta var jag tvungen att åka och fika med ett par mycket trevliga människor, och eftersom vi inte kunde få nog av solen, plockade vi upp en människa till och åkte iväg till Kråset på picknik i solen. Efter detta kände vi att vi fortfarande kunde pressa ut lite summerfeeling ur dagen, och på kvällen blev det grill&chill med massor trevliga människor och massor god mat.
Tyvärr glömde jag kameran.

I dag har jag varit en snabb sväng i skolan och plockat upp lite grejer inför studentkarnevalen imorgon, sen sprang jag hem och slängde i en tvätt, och sen åkte jag iväg till systemet och tog tag i utmaningen att forsla hem en platta öl på en moped. Det var inte det lättaste problem jag konfronterats med i mitt liv, men med hjälp av tålamod, logiskt tänkande och två ICA kassar gick det. Nu är jag redo att börja studentpeppandet, som tar fart ikväll med grill&chill på Kråset (jag kanske ska addressändra dit?), party på Strandbaren osv...
Och ikväll ska jag komma ihåg kameran.

I morgon är det uppgång tidigt, och sen är det röj hela dan!

Nu blev detta ett ganska tråkigt dagboksinlägg, men det blir väl kanske roligare framöver...


Blog you later! // Ida

2010-06-01
 19:04:13

1/6 2010 - Ljuset i slutet på tunneln...

I dag stiger vi in i juni med mulen himmel, kyla och plugg. Jag har pluggat som en liten gris de senaste veckorna som ju alla vet, men nu är det snart över. Jag har två stilanalyser kvar att skriva ikväll, och ett muntligt förhör i Engelska imorgon, men efter det är jag helt klar med gymnasiet^^ Då ska jag bara chilla och festa fram till den 14e när jag börjar jobba. Studenten tas den 12e, och det fina vädret ska komma på torsdag har jag hört, så allt är upplagt för succé. Betygen är jag nöjd med, och jag är fortfarande pepp på att börja plugga i höst, men nu ska jag bara njuta av de sista gyllene dagarna. Fem år, två gymnasium och fyra linjer går mot sitt slut, och det känns fett bra. Jag ska också blogga mer, och fixa lite roligare inlägg, nu när jag kommer ha tid.

Nu ska jag nog hoppa in i duschen en sväng, sen är det dags att skriva mitt livs sista gymnasiearbete^^ Yay!

Blog you later! // Ida