2010-05-28
 19:34:29

28/5 2010 - Fina skogen...

Hej! Sitter och lyssnar på den här fina låten:) Gillar egentligen inte artisten, men låten är ju helmysig...


Annars försöker jag mest hålla mig pigg och plugga. Är helt slut efter denna vecka, men i morgon ska jag unna mig en riktig sovmorgon. När jag vaknar ska jag nog sticka ut till ridklubben som funktionär. Sen ska jag hem och plugga lite till, och efter det blir det troligtvis att festa lite för ovanlighetens skull. Festandets upplägg är inte helt klart än, men det får visa sig imorgon.

Men nu ska skolböckerna få vila en stund, och jag ska istället ha lite fredagsmys med revbensspjäll, potatissallad, Kilkenny och filmen "En vampyrs bekännelse". Det tycker jag att jag har förtjänat.

I dag har jag tillbringat en stor del av dagen ute i skogen, precis som i går. Barn- och fritidsprogrammets årliga väsenvandring gick av stapeln, och det var vår tur att klä ut oss till svenska sagoväsen och träffa massor söta barn. Jag blev ju tilldelad rollen som skogsrå, vilken jag också tog på mig iklädd löshår och en tunika som såg ut att vara stulen från DiLeva. Men det gick bra ändå. Barnen var så söta så, näcken som satt precis nedanför mig spelade så fint så (eller, jag hade lånat ut en väldigt bra skiva...) och hela skogen var mysig. Jag gillar ju skogen, och satt en stor del av tiden på en gammal lägerplats och tänkte tillbaka på alla glada minne jag har från lägerplatser i skogen. Mat lagad över öppen låga, marshmallows, banan&choklad i folie, gitarrspel och sånger, och att krypa ner i sovsäcken och somna tryggt till skogen alla ljud. Det är livet det. Om man dessutom råkar befinna sig vid en skogssjö, med sina vänner och några öl på det så kan man knappt begära mer av tillvaron.

Fina skogen...

Vindskydd och eldstad
Skogsrån har också solglasögon! (Ursäkta mitt väldigt inte-skogsrå-utseende, men jag har inte magiska förmågor!)

Och jag är mer sugen än någonsin på att köpa ett litet torp djupt inne i skogen, där jag och mina vänner kan bo på somrarna och spela och sjuna och dansa och pyssla, sy, sticka och mysa. Tro mig, jag har världens vision. Så den där högvinsten på triss kan ju se till att komma snart...


Blog you later! // Ida
2010-05-26
 17:47:04

26/5 2010 - Plugg... och plugg

Ännu en pluggdag...
I går var en bra dag, det bröjade med att matteprovet gick jättebra. Jag var supernöjd över att upptäcka att provet var lättare än jag trodde, att jag kan mer än jag trodde och att jag är smartare än jag trodde^^ haha.
Dock har jag ingen aning om vad jag kommer få för betyg. Men även om det bara blir G så är jag nöjd, för känslan var ändå att polletten har trillat ner, och jag kan det jag behöver kunna inför matte C.
Så jag var i alla fall glad och nöjd, och för att göra saker ännu bättre så fick jag reda på att jag hade fått MVG på provet i Hinduism^^ Yay för mig:)
Sedan åkte jag och handlade asgod mat, och åkte hem och lagade det (renskav med kantareller och äggröra, mums!) och sedan pluggade jag visserligen större delen av eftermiddagen, men vid tio-tiden på kvällen hade jag så ont i huvudet av all tankeverksamhet så jag tillät mig faktiskt att koppla av framför en film för ovanlighetens skull. Jag missade ju några pluggtimmar på natten, men de tog jag igen i dag i skolan, för vår friluftsdag var inställd.

Nu har jag pluggat lite till, ätit mat och så och jag har två uppsatser som jag ska skriva ikväll, så det är nog bäst att jag tar tag i det...

Vilket tråkigt liv jag verkar ha, men jag får ta igen det under semestern i sommar:)
I helgen ryktas det dessutom om fest, så då blir det nog lite bilder.
(Det ryktas dessutom om att jag ska vara funktinär på ridklubbens hopptävlingar. Får se hur mycket plugg jag har...)


Blog you later! // Ida
2010-05-24
 22:03:21

24/5 2010 - Matematikens mysterier

Tar en paus i pluggandet för att slänga upp ett par ord här.
Min soffa är översållad med papper som i sin tur är översållade med (på min nuvarande nivå) komplicerade matematiska formler och långa uträkningar. Min hjärna ser lika dan ut.
På TVn står en av mina absoluta favoritfilmer - Will Hunting - på, för att ge mig lite motivation.
I morgon ska jag gå upp vid sex, så att jag hinner äta frukost i lugn och ro, packa lite matsäck och kolla igenom mina anteckningar en gång till.
Kort sagt så är allt förberett inför morgondagens nationella prov i matte B.
Detta kommer bli en prövning, och förmodligen en riktig rysare. Jag måste nämligen klara denna kurs om jag vill komma in på min tilltänkta utbildning i höst.
Det som ställer till det är att jag under kursens gång har missat tio veckor eftersom jag varit ute på praktik och har kursen med en annan klass.
Jag har inte svårt för matte, tvärt om så har jag alltid haft lätt för det. Jag har aldrig behövt nöta in räknesätt, utan har jag bara fått teorin bakom förklarad för mig och sett ett par bevis så brukar jag kunna överföra det på riktiga uppgifter. Dessutom tycker jag att det är ett roligt och fashinerande ämne. Därför stör det mig att jag är så nervös inför imorgon. Jag borde inte vara det. Jag borde kunna skriva det provet i sömnen.
Och det kommer jag förmodligen få göra också eftersom jag inte är världens mest morgonpigga människa...
Men får jag bara G så kan jag andas ut. Jag har ju hela sommaren på mig att läsa upp till MVG nivå om saker fattas.
Och trots allt så hade inte Einstein så bra betyg i matte heller...
Aja, nu ska jag hårdplugga andragradsekvationer ett tag till, och sen är det raka vägen i sängen.
2010-05-23
 11:54:08

23/5 2010 - Sommarkänslor och vardagslyx

Nu är snart helgen till ända och ännu en vecka med skolstress och sömnbrist ska börja...
Trots att jag sovit en del i helgen känns det ändå som att jag har ett sömnunderskott.
Snart ska jag ta tag i pluggandet. I dag ska jag försöka läsa in mig lite på Hinduismen inför provet i morgon. Tror väl inte att det kommer välla så mycket problem i och med att jag har rätt mycket förkunskaper.
Sedan står matte på shemat. Det står på shemat typ från och med nu och fram till på tisdag klockan åtta, då jag ska ha nationellt prov.
Så nu ska jag alldeles strax totalt försänka mig i matematiska mysterier såsom andragradsekvationer, trigonometri och sannolikhetslära. Det hade varit roligare om jag inte kände sån press på mig. Detta prov kommer nämligen bli väldigt avgörande för mitt slutbetyg.

I går var en riktig sommardag. Hettan var outhärdlig och fåglarna sjöng så det skar i öronen. Riktigt underbart med andra ord.
Det blev inte mindre underbart av att jag och Sanna tillbringade kvällen på min balkong med god mat, vin och massor prat.
Maten var inte jätteglamourös, kotletter med potatissallad och melonskivor, och efter det vaniljglass med vindruvor, banan och riven, mörk chocklad. Men trots detta kändes det ändå som lite vardagslyx, och det var kul att träffa Sanna och ta igen allt vi missat när vi inte har kunnat ses så mycket. (Hon har praktik och är trött och osocial när hon kommer hem, och jag pluggar för mycket.)



I dag har jag sovit riktigt länge, men är fortfarande trött. Gick upp för en stund sen och åt frukost. En typisk Ida-frukost består av en tallrik med yoghurt, vindruvor, banan, müsli och kanel, en macka med skinka eller prickig korv och en kopp te.



Oj, nu kommer Big Bang Theory på TVn, nu måste jag sluta blogga och spendera en stund med mina favoritgeeks.
(Kollar ni på det? Observera i så fall deras duschdraperi. Jag har ett likadant! hahaha:) Lovar att slänga upp en bild sen:))


Blog you later! // Ida
2010-05-21
 19:14:27

21/5 2010 - Att gräva ett hål

Jag har varit fasligt dålig på att blogga de senaste dagarna, men min ursäkt är att jag har pluggat. Jag har fått så lite sömn den här veckan att jag varit som en zombie större delen av tiden, men nu är mycket klat och jag börjar se ljuset i slutet av tunneln.



Nu ska jag berätta om min skogstur igår.
Jag har en kurs som heter Naturkunskap A, och i den ska man undersöka ett naturområde på en hektar, och göra massor analyser. Detta kräver så klart att man under en del av tiden vistas i området, och därför tog jag mitt kollegoeblock, packade en matsäck och begav mig glad i hågen av mot trollskogen. Trodde jag.
När jag anlände till platsen för min barndoms mystiska äventyr fanns det ingen trollskog kvar. Det fanns ett kalhygge kvar. Ursinnig marsherade jag där ifårn, surt muttrande om dessa ligister som berövar mig på mina nostalgiska naturupplevelser, och anlände så småningom till en närliggande plats vilken jag snabbt bestämde skulle bli objektet för mina ytterst vetenskapliga fältundersökningar.
Jag hoppade omkring som en liten tomte och fotade vilt, samt tog anteckningar.
I uppgiften ingick det att gräva ett hål och undersöka jordmånen. Detta gjorde jag på grund av viss brist på utrustning med det enda tillgängliga redskapet - en salladssked.
Jag började gräva i gräset, och hade så småningom skrapat bort detta och kommit ner till själva jorden. Ytterligare en bit ner i denna stötte jag till min stora lycka på en daggmask. "Yes!" tänkte jag. "Nu kan jag bevisa att den här jorden inte är så sur!" och jag plockade snabbt fram kameran. Dock hade masken troligtvis svåra utseendekomplex, då den gled in i den skyddande jorden i samma ögonblick som den såg kameralinsen.
I min ilska grävde jag vidare, och fann... Ytterligare en daggmask!
Det började nu gå upp för mig varför den första masken hade haft komplex, för denna mask var rena bodybuildern i jämförelse. Han tycktes i början inte ha något emot att vara med på kort, men tröttnade efter ett tag på min strävan att få till den perfekta vinkeln, så han kröp tillbaka. Jag grävde fram honom. Han kröp tillbaka. Jag grävde fram honom. Han orkade inte vara besvärlig så han stannade kvar. Äntligen fick jag min bild och skuttade vidare till platsen för nästa hål.
Det visade sig dock snart att mina glada ambitioner var positiva i överkant.
När jag en stund senare, svettig och förbannad, stötte på den trehundrafemtiofjärde omöjligt sega roten, tog ursinnet över, och jag började desperat slita med händerna.
Efter att ha tampats med rötterna ett tag hade min ilska antagit sådana proportioner att jag helt enkelt fortsatte gräva med händerna.
De blev svarta.
Efter detta äventyr gick jag vidare genom skogen och tog mina fotografier, och blev glad och lugn igen.
Väl hemma häll tröttheten på att ta över, men jag kämpade ändå tappert tills sent på natten.

Nu är arbetet inlämnat och klart, och kvällens pluggplaner har blivit uppskjutna.
Så nu tar jag banne mig en ledig kväll, för det har jag förtjänat. Sitter ute på balkongen med ett glas vin och lite frukt, och fanficen som jag planerat hela veckan ska äntligen bli påbörjad.

Fina skogen:



Mina händer efter drabbningen:


Jag i skogen:




Blog you later! // Ida

2010-05-18
 00:18:52

17/5 2010 - Mat, plugg och framtidsplaner.

Sitter och tar igen mig i soffan efter att ha varit social ett tag. Har precis klämt i mig en skål med yoghurt, bananskivor, vindruvor, ekologisk müsli och kanel.
Jag vet att man inte ska äta så här sent men jag har inte ätit så mycket i dag och min mage gjorde ont av hunger.

Jag har ju varit vegetarian i tre år, men håller nu på att börja äta kött igen, vilket är en lång process.
Men jag har kommit en bit på väg, för i dag åt jag i köttväg en smörgås med tre skivor prickig korv, en smörgås med nästan en hel skiva skinka och två crabsticks (fisk). I går åt jag dessutom en fisk- och skaldjurspaj.
Det går framåt, och mitt löfte till Sanna om att vara fullständig köttätare till Furuvik ska nog kunna infrias.

I övrigt pluggar jag. I morse somnade jag utmattad vid fyra, bara för att springa upp igen ett fåtal timmar senare, sjungande och dansande med ögonen lysande av kunskapstörst. Inte.
Som en förlamad zombie tvingade jag isär ögonlocken, och med ett avgrundsdjupt stön reste jag mig från sängen. Klockan visade att jag hade cirka en halvtimme på mig att göra mig i ordning, klä på mig, äta frukost och ta mig till skolan. Så klart var det enda som möjligtvis kunde fungera att lägga upp tempot till hyperdrift, och jag gjorde detta på ett tvångsmässigt sätt. Jag blev klar, men i huvudet var det fortfarande vakuum när jag satte mig på min lilla moped och puttrade iväg mot skolan. Jag kom för sent. Hela två minuter efter lektionens början kom jag inrusande med andan i halsen och panik i blicken, för att mötas av en timmes planerade för studentkarnevalen. Detta gjorde mig om möjligt ännu mer ångestfylld då jag tillbringade en förvånansvärt stor del av den timmen med att tänka på allt skolarbete jag kunnat ägna mig åt i stället.
Men min panik blev till viss del stillad då jag senare fick ta tag i några uppgifter och ha en redovisning.

Jag är ingen pluggis egentligen, men jag kommer ta studenten om knappt fyra veckor, och hade som sagt tänkt ha ett slutbetyg.
Och dessutom är det lika bra att jag vänjer mig för hösten kommer bjuda på möjligheter för obegränsat pluggande om jag får som jag vill.
Folk frågar mig ibland hur jag orkar, men sanningen att säga är jag inte särskilt skoltrött. Jag tycker att det är kul att lära mig saker, och jag dör inte av att det blir lite intensivt ibland.
Och jag har två val.
Antingen så jobbar jag, chillar, hoppar på någon kortare utbildning och får ett trevligt och mysigt liv med genomsnittslön och genomsnittsjobb.
Eller så offrar jag några år av min gröna ungdom på att plugga så ögonen blöder och vara fattigare än en kyrkråtta, men slutar med att ha ett riktigt roligt och stimulerande jobb och en fetbra lön som ger mig möjligheter att verkligen hårdsatsa på typ klättringen.
Om detta fantastiska jobb dessutom utgörs av min barndomsdröm är det ju ännu bättre. Om jobbet kommer utgöras av detta får framtiden utvisa.
Men min poäng är - Är jag beredd att offra några år av mitt liv för att få upfylla en dröm? Ja! Det är jag verkligen. Och ärligt talat känns det knappt som en uppoffring.

Dagens egopic:


Lägg särskilt märke till min fina tröja från JC med rymden på. Jag gillar rymden, den är stor och spännande och cool.
Lägg även märke till det fina lapptäcket i min soffa, och den matchande kudden. Jag har nog en latent ådra som ligger djupt i mig som gillar lapptäcken och sånt, för jag tyckte att hela lägenheten fick ett lyft sedan jag lade dit det.
Nu kallar sängen...

Blog you later // Ida
2010-05-16
 21:47:53

16/5 2010 - dagen och mattips

I morse vaknade jag bryskt av ett ytterst underhållande SMS från Eline, och efter detta var jag så klart tvungen att genast springa iväg och träffa henne, så vi satt ett ganska bra tag uppe på ett berg och pratade om allt mellan himmel och jord.

Resten av dagen har jag varit duktig (läs: tråkig) och städat, pluggat och börjat pilla lite på bloggdesignen. I dag var tekniken faktiskt något sånär samarbetsvillig. Ett par ynka missförstånd var allt som riskerade att få mig ur balans.
Jag har också fixat till volangen som jag i trötthetens dimma i går sydde dit på ett förkastligt sätt. Jag tror att den nya symaskinen och jag börjar bli vänner nu. Har jag tur är vi påväg in i en långvarig, lycklig och produktiv relation.
Ska nog gå och prova klänningen en gång till nu, sen måste jag återuppta mitt ivriga (tvångsmässiga) pluggande. Men allt blir bättre i höst då jag förhoppningsvis uteslutande får läsa om intressanta saker.

I går när jag satt och sydde var det ju faktiskt lördag (och jag var hemma, kors i taket.) så då tyckte jag att jag skulle få unna mig lite lördagsgodis.
Naturgodis är sjukt gott, och jag inbillar mig att det är nyttigare än vanligt godis.
Nu ska man ju inte förledas att tro att det är kalorifattigt, men jag tror att mängden konstiga kemikalier är betydligt mindre.

Och naturgodis blir ju så klart ännu godare när man äter det ur en fin skål som ens duktiga syster har drejat:

I kväll går det ju så klart inte att fnöla i sig godis, inte om man har tänkt slipa bort ett par kilon till studenten. Därför tillverkade jag lite nyttigt tilltugg istället. Själva tillverkningsprocessen är mycket avancerad och går i korthet ut på att skiva bananer och strö kanel på dem. Som synes så är det en teknik som bara bör användas av erfarna kockar. Eller... Så är det inte det. Utan det är nog snarare så otroligt busenkelt att det inte känns som någon stor uppoffring. Och det blir väldigt gott.
Om man känner sig lite äventyrlig kan man använda andra frukter istället. Äpple är ett hett tips.



NU måste jag verkligen plugga, annars kommer jag bli tvungen att leva på socialbidrag resten av livet, och det passar inte så bra ihop med mina planer på att bli snuskigt rik och köpa ett slott.


Blog you later // Ida

2010-05-16
 16:22:14

16/5 2010 - Sybestyr

Jag är ju lite som jag är. Överhuvudtaget kan man säga att jag är väldigt spontan.
I går kväll var jag spontan.
Jag ska ju som bekant ta studenten om en månad, och då är det ju traditionsenligt så att man brukar vilja klä upp sig lite. Och jag ska ju inte vara någon traditionsbrytare, så jag har också planer åt det hållet. Problemet är bara att min klänning finns inte. I hela världen. Typ.
Jag har letat och letat men ingenstans har det sagt klick, någon gång. Frustrationen och på senare tid paniken har tilltagit i takt med våren.
Visst finns det klänningar som jag kan tänka mig att bära, men de är inte 100%.
I går blev jag officiellt trött på detta och tog saken i egna händer. Tyg rotades fram, och tredje världskriget påbörjades med min nya symaskin (bruksanvisning är för töntar, vi som är coola gissar!). Tillslut vann jag efter en episk och avgörande strid med övertrådsspänningen, och symaskinen var helt i mitt våld. Detta insåg dock inte symaskinen, utan den försökte hela tiden mucka gräl. Men med tålamod, mutor och vackra ord nådde vi tillslut en sorts fredlig överenskommelse. Sen att jag var trött och råkade sy på en volang på ett sätt som för en vindögd daggmask skulle verka slarvigt kan vi bortse ifrån.
Klänningen blev klar, och provades med stor förtjusning. Jag har svårt att hitta kläder eftersom att min midja är 2-3 storlekar mindre än min byst och stuss. Äntligen sitter något bra hela vägen!
Om jag kommer ha klänningen på studenten återstår att se, men nu har jag i alla fall en fin klänning:)
Men jag tänker med medlidande på alla stackars satar som inte har en symaskin och en god portion stridslust. Vilka kval de måste lida! Och vad mycket enklare det skulle vara om folk kunde tillverka kläder man ville ha!
Att man alltid ska behöva göra allt själv...



Jag tänker inte visa hela klänningen nu, utan det får i så afll vänta till studenten, men ett smakprov kan jag bjuda på:)


Blog you later // Ida

2010-05-15
 19:05:24

15/5 2010 - Sommar och sol

Vilken perverst härlig dag det har varit i dag!

SÅ HÄR soligt och fint var det utanför mig:

Jag sprang som sage bort till Eline med skorna, och vi satt på hennes uteplats en stund och snackade och myste i den stekande solen.

 Elinutt visar sin bästa sida;)

 Jag försöker vara seriös. Observera mitt vilda och otyglade hår. Jag kände för det i dag för ovanlighetens skull^^


I alla fall, när vi satt där och kände att sommaren äntligen kommit (inte för att jag har något emot höst och vinter, tvärt om, jag älskar höst och vinter, men ibland är det skönt med lote sommar också.) började jag ju så klart att tänka på allt kul som kommer hända, och det ska jag ju så klart dela med mig av:


5/6 - Studentkarneval


5/6 - 12/6  - Studentveckan, PARTY!


12/6  - Jag tar studenten! Efter fem års ihärdigt studerande på två gymnasium och fyra linjer. (Beslutsångest)

18/6 - 20/6 - Degeberga spelmansstämma

25/6 - Midsommar! Planerna är inte så avancerade än men jag hoppas på grill&chill med goda vänner vid någon sjö. (Älskar´t!)

Mitten av Juli - Antagningsbesked för i höst! Så nervöst! Jag har sökt fem versioner av samma utbildning, på fyra olika universitet, så vi får se om det går vägen för jag vill verkligen plugga i höst!

9/8 - 15/8 - Furuvik Countryfestival! PEPPA! Vi ska ha så sjukt kul.

Några dagars vila för hjärna och lever, sedan packar vi återigen våra väskor, drar på oss bootsen och hattarna och åker på:

21/8 - Gränna Bluegrassfestival!

Någonstans i den här perioden hoppas jag också väldigt starkt på att få börja skolan igen. Kanske blir det en flytt, kanske stannar jag i min kära hemstad... Den som lever får se.

Andra saker som jag vill hinna med i sommar:

Jobba! (Om jag får jobb)
High Chaparall
Kolmården
Mer grill&chill med vänner, musik och natur! Typ helst hela tiden, hela sommaren!
Ut och vandra!
Sy massor kläder
Pyssla
Spela tills fingrarna blöder


Wah, denna sommaren kommer bli awesome! Och det allra bästa är att när sommaren är slut då kommer hösten, och jag älskar hösten! Det är den bästa årstiden. Och efter hösten kommer vinter, med jul, snö och mys! Jag älskar verkligen vintern. Man får bara hoppas på en lika fin och bra vinter som vi har haft! (Ja, exakt, en FIN och BRA och RIKTIG vinter! Inte sånadär tråkiga WANNABE VINTRAR som vi haft tidigare år! Gillar ni inte snö? Men flytta till Hawaii då! Här i norden blir det liksom vinter en gång om året vare sig man vill det eller inte...)
Aja, det kommer bli super!

Blog you later // Ida

2010-05-15
 13:08:42

15/5 2010 - Bortbytingar och pluggbestyr

Sitter här framför min lilla datorskräm och svär desperat över teknikens brister. Som vanligt.
Men nu skiter jag i det för tillfället. Min nyfödda blogg får ha en ful design tills jag orkar ta striden så att säga.
Jag fattar verkligen inte vad det är med mig och teknik. Men jag har hört ryktas sedan unga år att jag egentligen är bortbyting. Det kanske har med det att göra, bortbytingar kanske helt enkelt inte är kompatibla med dagens teknik?

Jag ska nog utforska det där lite. Jag ju exempelvis fortsätta med gårdagens syssla, att läsa min barndoms favoritbok - Tomtebo barnen!
När jag var pytteliten brukade min kära farmor läsa den för mig, och jag älskade det lika mycket varje gång. Det var också då hon berättade allt jag ville veta om våra sagoväsen.

Nu ska jag faktiskt gå en promenad, för att ladda upp inför (läs: skjuta upp) eftermiddagens pluggmaraton.
Jag ska tydligen också lämna av ett par stövlar ur min ägo till min vän Eline, då hon ska iväg på maskeradfest med Sanna och svänga sina lurviga.
Bortbytingen Ida ska inte på fest. Bortbytingen Ida måste plugga hela natten typ, för Bortbytingen Ida hade nämligen tänkt gå ut gymnasiet med ett slutbetyg! (Visst är jag ambitiös?)

Eftersom jag måste bli bättre på att ladda upp bilder kan det eventuellt dyka upp ett par i kväll, om tekniken är vän med mig då...


Blog you later! // Ida

2010-05-15
 12:26:01

Välkommen till min nya blogg!