2011-04-12
 20:46:43

Ideal

Hejsan!
Jag tänkte bara ta och skriva ett par rader om en sak som gör mg lite ledsen.

Alla vet att anorexi är jäkligt dåligt. Det viskas alltid tyst om det, och folk drar sig inte för att öppet kritisera skelettsmala kroppar.

Däremot har det på senare tid vuxit fram en sorts rörelse som ska promota fetma. Varför?
Jag tycker att det känns hemskt fel att uppmuntra till en sjukdom som är ytterst ohälsosam, ger upphov till flera andra otrevliga sjukdomar (cancer och hjärtproblem bland annat), samt får många att dö i förtid.
Det är väl lika fel att uppmuntra till och glorifiera kraftig övervikt som kraftig undervikt.

Så klart hade det varit skönt att komma ifrån Size 0 idealet. Och så klart ska man inte uppmuntra folk till att svälta sig.
Det man ska uppmuntra folk till är att försöka skaffa sig en normalviktig, frisk och sund kropp.
Att fotografera sjukligt överviktiga kvinnor, med valkar som hänger ner till knäna, och lägga upp det på internet med syfte att försköna och normalisera sjukdomen, är i mina ögon lika vrickat som Pro-Ana rörelsens "thinspiration", där det inte är valkar utan revben som sticker ut.

Skapa istället en sida där sunda kvinnor fotograferas. De behöver inte se ut som modeller, de ska se ut som kvinnor bör se ut med en hälsosam livsföring i vuxen ålder.
Vissa av de kvinnorna kommer säkert se vältränade ut. Vissa andra kommer se ut som kvinnor var menade att se ut. Det vill säga, utan varken valkar eller revben som sticker ut.

Anders Zorn hade koll.

Källa: www.google.se


Lisa

Har tänkt på det där en del också. Att säga åt någon att äta upp sig verkar ju mer okey än att be någon banta. Och att man ska vara nöjd fast man är jätte stor. Visst man ska må bra, men man måste ju inse att man måste även gå ner för att må bra i längden! Hoppas det där inte lät fel nu! :)



PUBLICERAT: 2011-04-12, 21:23:16 | URL: http://lisbom.blogg.se/
Anonym

Ja herregud, alltid ska det vara till det extrema!



PUBLICERAT: 2011-04-12, 21:28:42 | URL: http://diaryofalways.blogg.se/
Camilla

Håller med dig!



PUBLICERAT: 2011-04-13, 08:44:01 | URL: http://matiigt.blogg.se/
Anonym

De där tjejerna är ju snygga. En variant av normalvikt liksom. Och sen finns det också en variant av normalvikt som har smalare kroppsbyggnad, men det kan ju också vara normalvikt.



Förresten, jag är lite förvånad att du vågar visa nånting som t o m är mer naket än ett foto, för den målningen är ju mer verklig än ett foto på nåt sätt, inte bara människorna utan även naturen runtomkring ser ju mer verklig ut än vad det skulle ha gjort på foto.. Men eftersom nån gjort det för så längesen så är det alltså inte p o r r ...? Eller är det för att folk blir glada istället för kå... ? ;)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: